Meer

De drie D's

Alles draait bij kapsalon Monique van de Schraaf om 3 belangrijke D’s:

  • De D van duurzaam. Voor zover mogelijk kies ik altijd voor duurzame, groene producten. Zelfs de haarverven die ik gebruik in de salon zijn voor het overgrote deel samengesteld uit duurzame bestanddelen.  
  • De D van haar doneren. Ik steun de Nederlandse Haarstichting met haardonaties. Dit haar gebruiken hun pruikenmakers om kosteloos mooie haarstukken te maken voor kwetsbare vrouwen met borstkanker of haarziekten. Vrouwen die bereid zijn hun haar voor dit doel te doneren, geef ik 50% korting op het knippen van hun nieuwe coupe.
  • De D van dermatologie. Mijn specialisme is 'Dermatologie voor Kappers en Haarstylisten'. Dankzij de toepassing van milde haarproducten kan ik niet alleen je haar, maar zeker ook je hoofdhuid heel wat verlichting bieden. 
Actueel-kleuradvies

Een mooie coupe in de juiste kleur


Een kapsel is heel persoonlijk en moet goed bij je passen. Als je een coupe wilt die veel onderhoud vergt, terwijl jij eigenlijk niet van föhnen houdt, is dat misschien niet de juiste keuze. Samen kijken we daarom wat het beste bij jou past. Ook het zorgvuldig kiezen van de juiste haarkleur met bijpassende visagie en kleding dragen bij aan een mooie uitstraling. Ik adviseer je hier graag over.

 

Actueel-haardoneren

Help een ander met jouw haar


Jouw haar kan een tweede leven krijgen in een mooi haarwerk voor een kankerpatiënte die haar haren is verloren. In mijn salon werk ik nauw samen met de Nederlandse Haarstichting. Wil jij van lang haar naar een korter kapsel en ben je bereid je haar te doneren? Dan geef ik je 50% korting op het knippen van je nieuwe coupe. De Nederlandse Haarstichting maakt van jouw haar vervolgens een mooie pruik voor vrouwen met borstkanker of haarziekten. Zo bieden we samen een kwetsbare groep de mogelijkheid om kosteloos een mooi haarwerk te dragen en zich weer vrouw te voelen.
 

 

Actueel-dermatologie

Dermatologie

Merk je dat je hoofdhuid of haargrens geïrriteerd raakt? Of heb je last van roos, haaruitval of specifieke dermatologische problemen als psoriasis, eczeem of vlekjes en plekjes op je hoofdhuid? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik kan je de perfecte combinatie bieden van jarenlange ervaring, mijn specialisme 'Dermatologie voor Kappers en Haarstylisten' én de milde producten die ik in mijn salon gebruik. Met die krachtige combinatie weet ik niet alleen je hoofdhuid, maar ook je haar heel wat verlichting te bieden. Ook geef ik je advies over hoe je thuis aan het kalmeren van je hoofdhuid kunt werken. En je zult ervaren dat het effect daarvan je al snel een ontspannen gevoel geeft.

 

 

 

Visagie


Ook voor visagie kun je bij mij in de salon terecht. Soms is een kleine touch-up voldoende, maar ik maak ook graag bruidjes op of dames die een bijzonder avondje uit hebben.De visagieproducten zijn met zorg geselecteerd. Sinds december 2019 werk ik met het revolutionaire huidskleuranalyse-systeem van Skin Color Cosmetics voor de perfecte match tussen huidskleur en make-up op basis van jouw persoonlijke kleureigenschappen.


 

Wenkbrauwen


Wil je je wenkbrauwen mooi in vorm laten brengen? Ik epileer je wenkbrauwen deskundig en kan ze vervolgens verven of inkleuren met potlood of wenkbrauwpoeder.
 

Heren knippen


In mijn kapsalon zijn ook heren van harte welkom. In mijn jaren als kapster bij Rob Peetoom in Haarlem heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan in het knippen van jongens en heren in alle leeftijden. Knippen op afspraak is mogelijk.
 

Kinderen knippen


Het knippen van kinderen is een vak apart, maar als ze tijdens het knippen gezellig op hun tablet naar leuke filmpjes kunnen kijken, is de knipbeurt voorbij voordat ze het beseffen. Wel adviseer ik om minimaal 5 minuten voor aanvang van de afspraak binnen te komen, zodat hij/zij even kan wennen aan de omgeving. Het helpt ook als u thuis de haartjes van uw kind al heeft gewassen, want vaak zijn ze te klein voor de ‘volwassen’ wasbak. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een speciaal kindertarief